Jeg har efter en del overvejelser og research valgt, at indgå en aftale om et længerevarende genoptræningsprogram med Omnivita. Jeg er nyligt knæ opereret i mit venstre knæ for både menisk og brusk skader, efter langvarig overbelastning af knæet. Overbelastningen er primært opstået grundet min jobfunktion, hvor jeg i lange perioder dagligt bevæger mig mange gange op, og ned af trapper fra stuen til 6 – 7 sal, samt kravler rundt på høje stålkonstruktioner under installation af procesudstyr.

Jeg er en del af et globalt produktionssupport, trouble shooting og byggeprojekt team i firmaet Novozymes. Vi yder support både til vores egne udenlandske sites, samt eksterne kunder i ind- og udland. Vi er en lille central og meget selvstændigt arbejdende funktion, så fravær grundet sygdom eller som i mit tilfælde fysiske skader er særdeles mærkbart. Sygdom er man jo som bekendt ikke herre over, men fysiske skader som den jeg oplevede, kan forebygges og helbredes… og det var mit mål og motivation med indgåelse af aftalen med Omnivita!

Da mit job indebærer en del rejseaktivitet, betyder det at jeg ikke kan deltage i et normalt standardiseret genoptræningsprogram, som dem man typisk kan tilbyde på almindelige fysioterapeutklinikker. Det ville nok heller ikke kunne matche de forventninger, og krav jeg personligt ville stille til et sådant forløb, for at jeg føler mig motiveret.

Jeg har på relativ regelmæssig basis,(når jeg er hjemme) trænet i Gilleleje Fitness Center, hvor min yngste søn også træner.

Efter at have lyttet til diverse oplysninger og anbefalinger, om de specifikke træningsforløb Omnivita tilbyder, aftalte jeg et egentligt konsultationsmøde, for at få skitseret et muligt konkret genoptræningsforløb.

Det tiltalte mig fra start, at der var tale om en kombination af fysioterapi og egentlig fysisk træning. Et andet aspekt var at det kunne skræddersyes individuelt, for det var den kombination og mulighed der rumsterede oppe i mit hoved.

Under samtalen kunne jeg så konstatere, at der vitterlig var mulighed for at skræddersy det i forhold til, i mit tilfælde, min jobfunktion. Aftalen er blevet, at jeg i de perioder jeg er hjemme, får en meget intensiv træning; 3 x om ugen. I den første tid primært af en autoriseret fysioterapeut – OmniCoach, med henblik på genoptræning af muskulatur og motorik i forhold til mit skadede knæ. Senere er det tanken, at der skal suppleres med et program der også indeholder konditionstræning og egentlig fedtforbrænding, hvor anden OmniCoach skal på banen. Denne sidste del er efter en filosofi, at jo mindre vægt mit knæet skal bære desto bedre. En del af programmet er også at få skitseret en række af øvelser, hvor jeg kan vedligeholde min genoptræning og fysiske form under mine hyppige udlandsophold.

Ud over den programpakke jeg har aftalt med Omnivita, kunne jeg konstaterer at de også kan tilbyde mange andre kombinationer i form af kostvejledning, Wellness ophold i samarbejde med Comwell og m.m. Alt sammen som en slags ”klippekort” ordning. Det gør efter min vurdering, at de er i stand til at dække meget bredt inden for individuelle ønsker og behandlinger.

Mine OmniCoaches virker inspirerende og seriøse, og man kan både høre, mærke og se, at de er professionelle inden for deres fag, og at de brænder for det! De er venlige og lyttende, og respekterer folks forskelligheder, men er rigtig gode til at overbevise den enkelte om, at de nok lige kan lidt mere end de troede .

I mit tilfælde er deres opgave også, at lære mig at lytte bedre efter, hvad min egen krop fortæller mig, så den slags skader i videst muligt omfang kan undgås i fremtiden. Det er jeg ikke ret god til i dag, men jeg føler mig fuldt og fast overbevist om, at de også kan hjælpe mig i den henseende og deres detaljeorientering omkring korrekt holdning under udførelse af øvelserne og evt. skaderisici, har allerede været noget af en øjenåbner for mig.

Jeg vil nu efter 3 måneders træning tilføje, at jeg aldrig har været i så fantastisk god form. Jeg er allerede begyndt at løbe i forbindelse med 2. del af mit træningsforløb, som hedder Atletisk.

Jeg har ikke længere JETLAG under mine forretningsrejser, og det betyder at et million projekt som NOVOZYMES har stillet mig som opgave, behøves ikke vente i 2 dage, efter at jeg er landet.