Motivation er dit brændstof og din mentale kost. Det er din motivation, som bringer dig fra et punkt i dit nuværende liv, til et andet punkt i din fremtid.

Emotionel eller rationel

En motivation kan være drevet af de følelsesmæssige impulser, hvor du befinder dig i en kort emotionel tilstand  fuld af positiv energi og inspiration. Denne form for motivation er et effektivt værktøj til at vinde en kortvarig konkurrence eller opnå de små daglige mål.

Den rationelle motivation er mere baseret på en langsigtet målsætning, hvor du med omhu udvælger og planlægger dit mål. Her vil din motivation bære dig med en glød og drivkraft, så du vil være i stand til at skabe fantastiske resultater på dit job, passe og pleje din familie og opfylde dine drømme og ambitioner.

Hvis du derimod mister din motivation, vil det hele føles formålsløst og ubetydeligt, du mangler energi og mister fokus på dit mål.

Derfor er det vigtigt at sætte fokus på dine målsætninger

Når du vil fastsætte et mål, skal du tænke på et slutresultat, processen undervejs og din præstation. Slutresutatet hjælper dig med at visualisere, hvor du er på vej hen og hvad dit formål er. Processen undervejs guider dig til at dele dit mål i små portioner, hvor du kan skabe daglige resultater og motivere dig til at fortsætte. Din præstation er opmåling af din ydeevne, og hvordan du hele tiden kan forbedre den til at nå i mål.

Du skal umiddelbart ikke være bange for at sætte dig store mål. Det må gerne være ekstravagant, hvor du stiller høje krav til dig selv og dine ønsker, da det frembringer dine største ressourcer og evner, og du vil føle dig inspireret til at forfølge målet.