Hvad er Styrke?

Din styrke kan defineres i, hvor meget dine kropsmuskler kan producere af kraft mod en given modstand, og hvor længe din krop kan arbejde med belastning, uden at blive træt. Dine musklers maksimale ydeevne er også meget afhængig af, hvor god din krop er til at optage ilt og hvor god den er til at producere mere energi , så du kan forbedre din udholdenhed.

Din muskelmasse falder med tiden og i takt med at du bliver ældre. Derfor er det vigtigt, at du opretholder og træner din styrke via styrketræning.

Stor fordele med styrketræning

Der er mange fordele for dit helbred og din hverdags funktionalitet ved at styrketræne. Du bliver stærkere,  får en bedre koordinationsevne og bevægelighed.

Sidder du til daglig på kontor og savner fysisk aktivitet, er styrketræning både en nødvendighed og en vigtig afveksling i din hverdag. Træning af dine muskler forebygger eventuelle rygproblemer, forøger din energi og giver dig mere selvværd.

Styrketræning hjælper dig ligeledes til at tabe dig, eller opretholde din vægt ved at din forbrænding sættes i vejret. Styrketræning virker også forebyggende på en række livsstilssygdomme, som for eksempel diabetes 2 og forhøjet blodtryk. Det er samtidig et vigtigt element, hvis du gennemgår et genoptræningsforløb, og hjælper dig i den forebyggende proces.

Træne dig frem til din styrke på mange måder til forskellige formål

Hvis du f.eks. spiller fodbold eller håndbold, så er eksplosiv og dynamisk styrke lige noget for dig. Ønsker du en større brystkasse eller bredere ryg og skuldre, skal du træne din styrke med vægt, gentagelser og sæt. Er dit mål med styrke at blive mere fast, så er styrketræning og konditionstræning en god kombination. Du kan også styrke dig til et bedre, hurtigere og længere løb, ved at træne dine ben, hvorved din krop bliver belastet mindre og producerer mere energi.

En styrke er en kombination af dine ydeevner både fysisk og mentalt

Funktionel styrke forstærker dig ligeledes mentalt, så du kan fungere optimalt i din hverdag og minimere risikoen for stress. Din mentale styrke udløser positive energier og hjælper dig med dine fremtidige præstationer.